matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoz
pomoz:
1/a = 1/b + 1/c a=8 c=12
7 kwi 00:46
Pytający:
1/b=1/a−1/c=1/8−1/12=3/24−2/24=1/24 ⇒ b=24
7 kwi 00:54
Eta:
1
1
1
=
+
8
24
12
b=24
7 kwi 00:55