matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja homograficzna
papa:
Witam, mam funkcję która wygląda następująco:
3 − x
f(x) = |
|.
x + 1
2
Chciałem ją przekształcić, i wychodzi mi funkcja: f(x) = |
− 1|
x + 1
Gdy ją szkicuję wychodzi mi zły wykres. Może ktoś mi pomóc?
6 kwi 22:11
Zdzisław:
3−x
x−3
−4
f(x)=|
|=|
|=|
+1|
x+1
x+1
x+1
6 kwi 22:18