x2 | x2 | x | x | |||||
∫√9(1− | =∫3*√(1− | =3*∫√(1−( | )2= | | =sint ; dx=3cost dt|= | ||||
9 | 9 | 3 | 3 |
9 | 9 | 9 | 1 | |||||
3*∫√(1−(sint)2*3cost dt= 9*∫(cost)2 dt= | ∫cos2t dt+ | ∫dt= | * | sin2t+ | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
9 | ||
*t + C | ||
2 |
9 | 9 | ||
sin2t+ | *t + C | ||
4 | 2 |
9 | 9 | 9 | 9 | ||||
*2sintcost+ | *t + C= | sint*√(1−(sint)2)+ | *t + C | ||||
4 | 2 | 2 | 2 |
9 | x | x | 9 | x | |||||
* | *√1−( | )2+ | * arcsin ( | ) + C | |||||
2 | 3 | 3 | 2 | 3 |
9 | x | 1 | |||
* | = | x * 3 | |||
2 | 3 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |