1 | 1 | 1 | ||||
Wysokości w pewnym trójkącie mają długości | , | , | . Wykaż że jest to | |||
3 | 4 | 5 |
1 | ||
c*h1 = c* | = 2 P ⇒ c = 10 P | |
5 |
1 | ||
b*h2 = b* | =2 P ⇒ b = 8 P | |
4 |
1 | ||
a*h3 = a* | = 2P ⇒ a = 6 P | |
3 |
1 | ||
c*h1 = c* | = 2 P ⇒ c = 10 P | |
5 |
1 | ||
b*h2 = b* | =2 P ⇒ b = 8 P | |
4 |
1 | ||
a*h3 = a* | = 2P ⇒ a = 6 P | |
3 |
1 | ||
c*h1 = c* | = 2 P ⇒ c = 10 P | |
5 |
1 | ||
b*h2 = b* | =2 P ⇒ b = 8 P | |
4 |
1 | ||
a*h3 = a* | = 2P ⇒ a = 6 P | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |