logarytmy
krejzooolka 97: Oblicz:
b) log na dole jedna piąta 5√5
c) 4log na dole dwa 7
d) log na dole trzy (x+2)=0
6 kwi 19:01
Tadeusz:
d)
log3(x+2)=0 x+2>0 ⇒ x>−2
i z definicji:
30=x+2
1=x+2 ⇒ x=−1
6 kwi 19:34
kochanus_niepospolitus:
log1/5 5√5 = log5−1 53/2 = .... log55 = ....
własności logarytmów się krejzolko kłaniają
Mniej krezolenia, więcej zaglądania do podręczników
6 kwi 19:36
krejzooolka 97: a może jakies rozwiązanie do tego kochanusiu
6 kwi 19:54
krejzooolka 97: naucz sie pisac
6 kwi 19:56
Janek191:
log5−1 51,5 = − 1* 1,5 log5 5 = −1,5 *1 = −1,5
Wzory"
logaα x = 1α loga x
i
loga xn = n loga x
6 kwi 20:01
kochanus_niepospolitus:
dziecko drogie ... pogadamy jak dorośniesz
6 kwi 20:04
krejzooolka 97: no to mozemy rozmawiac
6 kwi 20:09