matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenia
krejzooolka 97:
Dane są punkty A(−4,1) B(5,1) C(2,4). Wyznacz równanie prostych zawierających boki trójkąta ABC i oblicz jego pole.
6 kwi 18:56
Janek191:
Pole Δ P = 0, 5*( 5 − (−4))*(4 − 1) = 0,5*9*3 = 13,5 [j
2
]
6 kwi 22:59