matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest trójkąt abc o bokach
bh:
Dany jest trójkąt abc o bokach AB=BC=26; AB=20. W tym trójkącie poprowadzono środkową AE wykaż,
80
√
41
że sin kąta AEC=
533
Pomoże ktoś? Robić to z twierdzenia cosinusów czy jakoś inaczej?
6 kwi 18:44
Mila:
Chyba ma być |AC|=|BC|?
6 kwi 19:08