matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz ciag arytmetyczny
Tomek :
a4 − a2 = 4 a2 * a4 = 32
21 sty 18:57
:):
z rownania 4a−2a=4 przeksztalcasz na 4a=4+2a i podastawiasz to pod nastepny wzor i wyliczas podem delte i juz i podstawiasz i
21 sty 19:04