matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
Bravo:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integrate+(x%2By)%2Fe%5Ex+dy
(x+y)
1
1
y
y
2
∫
dy =
∫x dy+
∫y dy =
+
e
x
e
x
e
x
e
x
2e
x
licze calke wielokrotna ale woplhram juz przy pierwszej nieoznaczonej pokazuje ze zle mam o co chodzi?
6 kwi 16:40
karty do gry:
∫xdy = x∫dy = xy +C
6 kwi 16:51
Bravo:
xy
y
2
2x+2y+2y
2
+
=
e
x
2e
x
2e
x
Teraz dobrze?
6 kwi 16:51
Bravo:
a 2(xy)+2y
2
6 kwi 16:53