Proszę o pomoc zadanie na ocenę
Beatagg: Wzory na rozmiar buta w centymetrach:
L=a+253 *2,54 (wzór na rozmiar buta w numeracji angielskiej)
L=23 *f (wzór na rozmiar buta w numeracji francuskiej)
1. Oblicz długości stopy a=7 (numeracja angielska) i f=37 (numeracja francuska)
2.Przeksztalc wyżej podane wzory tak aby można było łatwo obliczyć rozmiar buta gdy znamy
długość stopy
3 podaj wynik z dokładnością 0,5 numeru
6 kwi 13:05
Mariusz:
Ja znalazłem wzór na rozmiar buta w numeracji PL to mi darasy temat zaspamowały
6 kwi 13:11
Mariusz:
Ja znalazłem tabelę rozmiarów i tylko numery PL układały się w ładny wzór
niestety nie jest go łatwo odwrócić
1. Wystarczy wstawić
2. Funkcja odwrotna do liniowej
np
Zadanie dla ciebie
39.0 39.5 40.0 40.5 41.0 41.5 42.0
25.0 25.4 25.7 26.0 26.4 26.7 27.0
6 kwi 13:29
5-latek: Mariusz jak nie daras to jc .
6 kwi 13:29
Beatagg: Ale w zadaniu muszę użyć tych wzorów które są podane
6 kwi 13:31
Mariusz:
Zadanie które dałem możesz rozwiązać tak na deser
Twoje zadanie sprowadza się do wstawienia do wzoru
i wyznaczenia funkcji odwrotnej
Twoja funkcja którą masz odwrócić jest liniowa więc nie powinieneś/powinnaś mieć problemów
6 kwi 13:48
Mariusz:
Swoją drogą przywrócili funkcję odwrotną do programu nauczania ?
Ja ją jeszcze miałem , później pisaliście że ją usunęli
Jak to teraz jest
6 kwi 13:56
Mariusz:
jc napisał mi ze trzy razy sensownie
sudoku , iteracyjne sortowanie przez scalanie ,
wypisywanie linii które występują w jednym pliku a nie występują w drugim
Jednak później mu się już znudziło i
w temacie o sortowaniu plików oraz w przypadku rozkładu Jordana
już nie odpisał na temat
jc
Funkcje tworzące be
Podstawienia Eulera be
Rozkład Jordana be
Listy be
Pascal be
poza tym lubi się chwalić że kiedyś wykładał
6 kwi 14:06