proszę o pomoc
Funkcja: hejj

zad.1
funkcja p(r)=πr
2 opisuje pole koła o średnicy długości mniejszej od 8. Określ dziedzinę
funkcji, naszjicuj jej wykres i wyznacz zbior wartosci. (wogole mi ten wykres nie wychodzi:(
)
zad.2
dana jest funkcja f(x)=
√x−4 +
√4−x. okresl dziedzine funkcji . sporzadz jej wykres. podaj
miejsca zerowe oraz zbior wartosci funcji.
21 sty 18:40
Funkcja: wiecie jak to zrobic

:(
21 sty 19:16
Godzio:

1.
p(r) = πr
2
Df: r∊(0,4)
p(4) = 16*π = 50,24 lub poprostu zostawic 16π
Zw: (0,16π)
21 sty 19:21
Godzio:

zad 2
x−4≥0
x≥4
4−x≥0
x≤4
Df: {4}
ZW: {0}
0=
√x−4 +
√4−x
−
√4−x =
√x−4
4−x = x−4
8=2x
x=4
Mz = 4
wykresem jest punkt
21 sty 19:25
MMM: wielkie dzięki

21 sty 19:29
nowy: Mógłbyś napisać jak obliczyles dziedzinę w zadaniu 1 ?
30 lis 20:33