zzz
Ciekawski: Czy istnieje funkcja której druga pochodna nie istnieje i jest to spowodowane tym że pierwsza
pochodna nie jest różniczkowalna?
5 kwi 21:45
Boniek: Adamm spójrz na temat z prawdopodobieństwem warunkowym.
5 kwi 21:46
Boniek: jeżeli na wykresie funkcja będzie stała np. f(x)=1, czy tam każda inna liczba, to nie masz
drugiej
drugiej pochodnej bo nie masz pierwszej
5 kwi 21:58
Adamm: np. f(x)=x3/2
wtedy f'(x)=(3/2)*x1/2 i pochodna dla x=0 istnieje
za to f''(x)=(3/4)*x−1/2 i tym razem pochodna dla x=0 jest nieskończona
5 kwi 22:05
Jerzy:
Jak może istnieć druga pochodna funkcji, która nie posiada pierwszej pochodnej ?
5 kwi 22:47