Tryg
Matt: Dana jest funkcja f(x) = sin x +
√3 cos x
Zbiór wartości to
![](emots/2/pytajnik.gif)
Wyłączam 2 przed nawias zwijam we wzór sin[x + pi/3] ale coś chyba źle jest
Ma wyjść od − 2 do 2 z góry dzięki za pomoc
5 kwi 21:33
kochanus_niepospolitus:
jaki 2 ?
5 kwi 21:35
Matt: Zwyczajny
5 kwi 21:36
kochanus_niepospolitus:
no to skoro masz f(x) = 2sin(x+ π/3)
no to pytanie ... jaki zbiór wartości by miał g(x) = sin(x+ π/3)
![](emots/2/pytajnik.gif)
Po odpowiedzeniu na to pytanie, złap się na za głowę i zrozum dlaczego to masz uczynić
5 kwi 21:36
Matt: Dobra racja mozg wysiada thx xddd
5 kwi 21:36
5 kwi 21:37