prosze oprawidlowa odpowiedz bo juz siły nie mam :(( dziekuje i ide spac
kamilka: Punkt P ( − 3 ,
12 ) należy do wykresu funkcji ;
A f(x)= −
23x −
32 B f(x)= −2x −
32 C f(x)= −
23x − 3 D
f(x)= −
13x +
32
się nameczylam żeby to tu tak napisac
![emotka](emots/1/smutny.gif)
(
5 kwi 20:47
kochanus_niepospolitus:
no widzisz ... a zamiast się męczyć wystarczyło podstawić:
x = −3 i y= 0.5
do kolejnych równań prostych i sprawdzić kiedy będzie zachodzić równość
5 kwi 20:49
kochanus_niepospolitus:
zrobię D za Ciebie.
1 | | 5 | |
| = |
| ... no raczej nie ![emotka](emots/1/wesoly.gif) ... szukasz dalej |
2 | | 2 | |
5 kwi 20:51
kamilka: zobaczę może później bo już musze isc spac
![emotka](emots/1/smutny.gif)
dziekuje slicznie pomecze się później
5 kwi 20:55
kamilka: glowa mi już nie pracuje teraz hihi
5 kwi 20:56
kamilka: w A wyszlo mi ze 1/2 = 1/2 dobrze
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
5 kwi 21:15
kamilka: ![](emots/2/pytajnik.gif)
![](emots/2/pytajnik.gif)
?
5 kwi 21:15
kamilka: no tak mi wyszlo daje slowo
5 kwi 21:20
kamilka: mala jestem i biore sie za zadania nie dla mnie ale nie ma kto mi dobrze odpowiedzieć
5 kwi 21:21
kamilka: musze już się klasc spac wiec dziekuje wszytkim matematyka za pomoc
![emotka](emots/1/wesoly.gif)
)) dobranoc
5 kwi 21:24
Adamm: dobrze
5 kwi 21:25
kamilka: dziekuje panu
5 kwi 21:30