Wyznacz x
Szymon: y=2arcsin(3*2x)
5 kwi 18:47
kochanus_niepospolitus:
........ = x
Już sam dokończ
pamiętaj o założeniu co do 'y'
5 kwi 18:57
Szymon: 3sin(y)=x to jest poprawna odpowiedzieć
5 kwi 19:10
kochanus_niepospolitus:
a w życiu
5 kwi 19:16
kochanus_niepospolitus:
to sobie podstaw takie wyrażenie za 'x' i sprawdź czy wyjdzie Ci y=y
5 kwi 19:17
Szymon: log
22
x=log
2(sin3y/2)
x=log
2(sin3y/2) teraz dobrze
5 kwi 19:39
kochanus_niepospolitus:
nie
5 kwi 19:56
kochanus_niepospolitus:
sin3y/2 <−−− 'co to jest'
5 kwi 19:56