nn
RUDA: czy liczba nk/(n−k) jest naturalna i złożona gdy n,k należa do naturalnych.
5 kwi 16:57
5 kwi 17:00
RUDA: A gdy będą różne od o i 1?
5 kwi 17:01
Saizou :
Przecież masz przykład powyżej, k,n są różne od 0 oraz 1
5 kwi 17:03
karty do gry: Jeżeli weźmiesz dwie liczby nieparzyste m i n , m> n i m ≠ n, to ich iloczyn będzie liczbą
nieparzystą oraz ich różnica będzie liczba parzystą. Liczba nieparzysta podzielona przez
liczbę parzysta nie może być naturalna.
5 kwi 17:04
RUDA: jak jest różne jak n=1?
5 kwi 17:04
lechia gdańsk: to wez 5 i 3
5*3 = 15
5−3 = 2
15/2
5 kwi 17:13
g: 3*2/(3−2)=6, 2*1(2−1)=2
Może być naturalna, może być złożona. Jeśli nie złożona to tylko 2.
5 kwi 18:02