zamiana na metry
rosa: Głupie pytanie, ale ile to będzie w metrach:
2,89mm do kwadratu podzielone przez 2356nm
wiem, że mm to 10−3 m, a nm to 10−9, ale licząc na kalkulatorze już trzeci raz otrzymuję inny
wynik
5 kwi 14:48
rosa: 3,545?
5 kwi 14:53
rosa: czy 0,0035?
czy 0,35?
za każdym razem mam inny wynik, w zależności czy wpiszę w kalkulator zera czy potęgę
5 kwi 14:55
Jerzy:
| | (2,89)2 | | (10−3)2 | | (2,892 | | (10−3)2 | |
= |
| * |
| = |
| * |
| |
| | 2365 | | 10−9 | | 2,356*103 | | 10−9 | |
.... i licz.
5 kwi 14:57
Jerzy:
| | 10−6 | |
= 3,545 * |
| = 3,545 |
| | 10−6 | |
5 kwi 14:58