czy dobrze mysle ???
przed maturą : X
2=9 to x= −3 x =3
X−9 =0
X=9 bez pierwiastka
![](emots/2/pytajnik.gif)
5 kwi 12:25
5-latek: Bedzie dobrze jesli napiszsesz jaki jest spojnik pomiedzy x=−3...... x=3
5 kwi 12:27
5-latek: tzn czy bedzie i czy bedzie lub ?
5 kwi 12:28
przed maturą : Lub
5 kwi 12:30
5-latek: I gitara
x2=9 to x=√9 lub x=−√9 to x=3 lub x=−3
Teraz tak x2≠9 to x≠√9 dalej dokoncz
5 kwi 12:34
przed maturą : NiE ma ms zerowych x € o przekreslone
5 kwi 12:35
przed maturą : A np jest takie coś x+9 =0
To x=−9 czyli wtedy nie ma ms zerowych sprzeczność
5 kwi 12:37
przed maturą : Albo jak jest x−9 =0
To x=9 bez żadnych pierwiastków
5 kwi 12:38
Jerzy:
x + 9 = 0 ⇔ x = − 9
5 kwi 12:38
5-latek: Przeciez rownanie ma pierwiastki , a nie miejsca zerowe
to rownie bedzie wygladac tak
x2−9≠0 to x2≠9 to x≠√9 i x≠−√9
5 kwi 12:41
przed maturą : Ok rozumiem wszystko raczej dzięki
5 kwi 12:43