| 2 | 1 | |||
3x = t 2x = | t dx = | dt | ||
| 3 | 3 |
| 1 | 2t | 1 | ||||
J = | ∫sin( | )etdt = | J1 gdzie | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 2 | ||
J1 = ∫sin( | t)etdt | |
| 3 |
| 2 | ||
u = sin( | t) dv = etdt | |
| 3 |
| 2 | 2 | |||
du = | cos( | t)dt v = et | ||
| 3 | 3 |
| 2 | 2 | 2 | ||||
J1 = u*v − ∫vdu = et*sin( | t)− | ∫et*cos( | t)dt | |||
| 3 | 3 | 3 |
| 2 | 2 | |||
J1 = et*sin( | t) − | *J2 gdzie | ||
| 3 | 3 |
| 2 | ||
J2 = ∫etcos( | t)dt | |
| 3 |
| 2 | ||
u = cos( | t) dv = etdt | |
| 3 |
| −2 | 2 | |||
du = | *sin( | t) dt v = et | ||
| 3 | 3 |
| 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||
J2 = etcos( | t) + | ∫etsin( | t)dt = etcos( | t) + | J1 | |||||
| 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
| 2 | 2 | 2 | 2 | |||||
J1 = etsin( | t) − | (etcos( | t) + | J1) | ||||
| 3 | 3 | 3 | 3 |
| 2 | 2 | 2 | 4 | |||||
J1 = etsin( | t) − | etcos( | t) − | J1 | ||||
| 3 | 3 | 3 | 9 |
| 13 | 2 | 2 | 2 | ||||
J1 = etsin( | t) − | etcos( | t) | ||||
| 9 | 3 | 3 | 3 |
| 9 | 2 | 6 | 2 | |||||
J1 = | etsin( | t) − | etcos( | t) | ||||
| 13 | 3 | 13 | 3 |
| 9 | 6 | |||
J1 = | e3xsin(2x) − | e3xcos(2x) | ||
| 13 | 13 |
| 1 | 3 | 2 | ||||
J = | J1 = | e3xsin(2x) − | e3xcos(2x) | |||
| 3 | 13 | 13 |
| e3x | ||
J = | *(3sin(2x) − 2cos(2x)) | |
| 13 |