matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Aaa
Aaa:
−x
2
+(a+3)x−3a
−x
2
+3a
Jak wyznaczyć pochodna
Mi ciągle wychodzi
a w odp jest
x
2
x
3
−3x−ax+6a
x
3
5 kwi 10:14
Jerzy:
[−2x + (a+3)]*x
2
− (−x
2
+ (a + 3)x − 3a)*2x
f'(x) =
... i uporządkuj.
x
4
5 kwi 10:16
jc:
pochodna = [−1 + (a+3)/x − 3a/x
2
] ' = − (a+3)/x
2
+ 6a/x
3
jak w odpowiedzi
5 kwi 10:25
Jerzy:
−3x + ax + 4a
f'(x) =
( odp. jest zła )
x
3
5 kwi 10:25