dx | ||
∫ | ||
1−sinx |
1 | ||
Poprawka chyba znalazłem swój błąd i wyszedł mi wynik tgx+ | +C | |
cosx |
π | π | x | π | x | ||||||
1−sin(x)=sin( | )+sin(−x)=2sin( | − | )cos( | + | ) | |||||
2 | 4 | 2 | 4 | 2 |
π | π | x | π | x | ||||||
=2cos( | −( | − | ))cos( | + | ) | |||||
2 | 4 | 2 | 4 | 2 |
π | x | |||
=2cos2( | + | ) | ||
4 | 2 |
dx | π | x | |||||||||||||||||||
∫ | =tg( | + | )+C | ||||||||||||||||||
| 4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |