Łatwe obliczenia
Marcin: Wartość wyrażenia:
(2*421 + 420) : 2−5 i wszystko podzielić przez 815
4 kwi 23:40
Marcin: Jestem w momencie (243 + 240) : 2−5 i to przez 815
Nie wiem co teraz mam zrobić
4 kwi 23:41
5-latek: 243+240= 240(23+1)
8= 23
4 kwi 23:43
karty do gry: 243 + 240 = 240(23 + 1) = 3 * 240
3 * 240 : 2−5 = 3 * 245
3 * 245 : 815 = 3
4 kwi 23:43
Krzysiek006: 9
4 kwi 23:43
karty do gry: Faktycznie 9
4 kwi 23:45
4 kwi 23:47
Krzysiek006: = 9
4 kwi 23:47
Marcin: Krzysiek a jak znalazło Ci się tam 9* 245 / 245
Mam na myśli górę. U mnie jest 9*240 : 2−5
4 kwi 23:55
Marcin: A dobra już widzę. Tam jest −5 i trzeba dodać potęgę nie odjąć przez co wychodzi 245 zgadza
się?
4 kwi 23:57
Krzysiek006: tak
5 kwi 00:00