oblicz
sad: 2+log3(4) =
4 kwi 21:18
powrócony z otchłani:
Tu nie ma nic do obliczania (bez tablic)
4 kwi 21:18
Janek191:
2 + log3 4 = 2 + log3 22 =2 + 2 log3 2 = 2*(1 + log3 2)
4 kwi 21:21
sad: a sory ta liczba jest równa ;
a) 2log3(6)
b)3log3(2)
c)2 log3(4)
d)log6(4)
4 kwi 21:21
Janek191:
2* (1 + log3 2) = 2*( log3 3 + log3 2) = 2*log3 (3*2) = 2 log3 6
4 kwi 21:23
'Leszek: Rownie dobrze moze chodzic o cos takiego ?
2 + log34 = log3 9 + log3 4 = log336
4 kwi 21:24
sad: dzięki wielkie
4 kwi 21:27