przeliczyć 50N
student: Witam
Mam problem z zadaniem .Dla innych pewnie to banalne
jednak mnie sprawia to ogromną trudność
Zadanie: Mam przeliczyć 50 N na karaty razy centymetr podzielone przez minutę do kwadratu.
karat =0,2g
Proszę o pomoc
21 sty 16:28
student: Pomocy
| | karat*cm | |
50 Niutonów przeliczyć na |
| |
| | min2 | |
z tym ze karat=0,2g
21 sty 16:44
student: help


!
21 sty 19:52
student: help help help
23 sty 11:46
przeszkolak:
| | 1kg * 1m | | 1000g * 100cm | |
1N = |
| = |
| =
|
| | 1s2 | | | |
| | 5000*0,2g * 100cm * 602 | | 5000 * 100 * 3600 karat * cm | |
= |
| = |
| =
|
| | 1 min | | 1min | |
| | karat * cm | |
= 1,8 *109 |
| |
| | 1min | |
23 sty 12:19