Elementy statystyki
bobirey: Średnia ocen ze sprawdzianu w klasie liczącej 32 uczniów wynosiła 3,04 przy czym dwóch uczniów
nie pisało tej klasówki z powodu choroby. Gdy prace napisało dwóch nieobecnych na klasówce
uczniów średnia zwiększyła się o 0,06. Wyznacz jakie oceny uzyskali z tego sprawdzianu ci dwaj
uczniowie jesli wiadomo ze sa one jednakowe
4 kwi 18:36
Iryt:
S=3,04*30=91,2
| | 91,2+2*p | |
xs'= |
| =3,04+0,06 |
| | 32 | |
91,2+2*p=3.1*32
91,2+2*p=99,2
2p=8
p=4
4 kwi 18:45
bobirey: Dziękuję ślicznie
4 kwi 18:55