przyblizona wartosc
kaki: oblicz
arctg(0.99) √ 0,99 =
arctg(1−0.01) √ 1−0,01 ⇒ x0= 1 Δx= − 0.01
f(x)= artgx √x
f'(x)= wyszło mi 2√x 1+x2
f'(1)=1
f(1)= artg1 i nie wiem co teraz z tym arcusem, mam go zapisac jako π4 ?
arctg(0.99) √ 0,99 = f'(x) * Δx + f(x) ≈ 1+ (−0.01) +...
4 kwi 18:07
kochanus_niepospolitus:
A jak Ci wyszła taka pochodna?
4 kwi 18:14
kochanus_niepospolitus: pokaż obliczenia
4 kwi 18:15
kaki: uuu,źle widzę. ale nadal nwm co z arcusem,proszę o pomoc
4 kwi 18:19
kochanus_niepospolitus:
uuu ... pokaż obliczenia
4 kwi 18:20
kaki: (arctgx√x )' = √ x 1+x2 − arctgx2√x i to podzielone przez √x , ale
jak wpisuje w program to w ogole nic nie widac.
4 kwi 18:24
kaki: podzielone przez x*
4 kwi 18:25