matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
kaisa:
Kąt rozwarcia stożka ma miarę 2 alfa, pole jego powierzchni bocznej jest równe 12pi. Wyznacz objętość stożka doszłam do momentu że pb=12pi więc pi*r*l=12 r*l=12 r=12/l I co teraz, jakieś rady?.
3 kwi 17:48