nierownosc
geo ana: rozwiaz nierownosc |x2 − 3x + 2| >= |x−1|
x=1 lub del=9−8=1
x=3−1/2=1 lub x=2
1st xE(−nie, 1)
−x2+3x−2 >= −x+1
x2−4x+3<=0
del=16−12=4, delpierw4=2
x1=4−2/2=1 x2=3
xE<1,3>
2st xE<1,2>
−x2+3x−2 >=x−1
x2−2x−1<=0
del=4+4=8, delpierw=2pierw2
x1=4−2pierw2/2=2−pierw2
x2=2+pierw2
xE<2−pierw2,2+pierw2>
3st xE(2,+nie)
x2−3x+2−x+1 >=
x2−4x+3>=0
del=16−12=4
x2=1, x2=3
xE(−nie,1)u(3,+nie)
xE
Pomocy!
3 kwi 17:29
nina: W czym problem ?
3 kwi 17:31
geo ana: Jakie jest x?
3 kwi 17:34
geo ana: podbijam
3 kwi 18:03