matura
Olka i Piotrek: 1.Różnica między dwoma kolejnymi wyrazami
ciągu arytmetycznego jest równa 0. Suma(n+1) początkowych wyrazów wyraża się wzorem?
2. Funkcją malejącą jest funkcja
B. f(x)=2
3 kwi 16:57
Janek191:
Jest to ciąg stały
S = ( n +1)*a1
3 kwi 16:59
Janek191:
2.
D bo f(x) = − 0,5 x + 3,5
a = − 0,5 < 0
3 kwi 17:00
Olka i Piotrek: A jak obliczyć 2?
3 kwi 17:03
Olka i Piotrek: i te 1?
3 kwi 17:05
Olka i Piotrek: drugie już wiem tylko jak te 1
3 kwi 17:14
Janek191:
z.1 16.59
a1 − pierwszy wyraz
Jest ich n + 1 więc suma
S{n+1| = ( n +1)*a1
z.2 17.00
3 kwi 17:15
Olka i Piotrek: Nie rozumiem nadal. Rozwiązuję te 2 i nie wychodzi mi tak jak ty zrobiłeś D.
3 kwi 17:52
Olka i Piotrek: |Ktoś mi pomoże?
3 kwi 17:56