3 | ||
równy | , a przekątna ma długość 12. | |
4 |
3 | √7 | |||
sin α = | ⇒ cos α = √1 − sin2α = √ 1 − 916 = √ 716 = | |||
4 | 4 |
3 | √7 | 3 | ||||
sin β = sin 2α = 2 sin α* cos α = 2* | * | = | √7 | |||
4 | 4 | 8 |
1 | ||
cos β = √ 1 − 6364 = | ||
8 |
1 | ||
144 = 2 r2 − | r2 | |
4 |
7 | 4 | ||
r2 = 144 / * | |||
4 | 7 |
144* 4 | ||
r2 = | ||
7 |
24 | 24 | |||
r = | = | √7 | ||
√7 | 7 |
12 | |
=2R | |
sinα |
6 | |
=R | |
34 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |