s
aaggaa: proste k i l sa prostopadle l:y=−5x+1 wowczas jakie rownanie ma k?
21 sty 14:30
ula: prosta do siebie prostopadłe maja takie same a (liczba przy x), różnią się b
czyli
l: y=−5x+1
k: y=−5x+b
21 sty 14:46
Ezop:
To bzdura

coś Ci się
ula pomyliło

jeżeli k jest prostopadła do l
gdzie a
1 to wsp. kierunkowy prostej l
a
2 to wsp. kier. prostej k
więc prosta k ma równanie:
y= 15x +b b€R
P.S. te proste , które podałaś są
równoległe
21 sty 14:57
Julek:
Zgadzam się z Ezopem
21 sty 15:06
Ezop:
21 sty 15:15