matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciagu
5-latek:
Teraz taka granica
3
√
n
2
*sin(n!)
a
n
=
n+2
Wiec z dolu ogranizce go ciagiem b
n
= U{−
√
3{n
2
}
{n+2}
3
√
n
2
z gory ogranicze go ciagiem c
n
=
n+2
Licze granice ciagu c
n
3
√
n
2
n
2/3
1
lim n→
∞
= lim n→
∞
= limn→
∞
= 0
n+2
n(1+0)
n
1/3
limn→
∞
b
n
=0 Wobec tego granica ciagu a
n
wynosi 0
2 kwi 23:30
karty do gry:
tak
2 kwi 23:34
5-latek:
dziekuje za sprawdzenie Mam jeszcze sporo przykladow na granice o 3 ciagach .
2 kwi 23:36
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick