matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie stycznej do okręgu
workowy221:
Wyznacz równanie stycznej do okręgu o równaniu x
2
+y
2
−12y=64 nachylonej do osi OX pod kątem 135
o
.
2 kwi 19:22
Powracający:
tg135
o
=−1 wiec a=−1 prosta ta bbeie miala rownanie y=−x+b
2 kwi 19:58