matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż
workowy221:
Wykaż, że jeśli log
5
49=a, to log
4
9 35=(a+2)/2a
2 kwi 19:18
workowy221:
Tam powinien być log o podstawie 49 z 35.
2 kwi 19:23
Eta:
a
log
5
49 =a to log
5
7=
2
log
5
(5*7)
a
1+
2
a+2
log
49
35=
=
=
log
5
49
a
2a
c.n.w
2 kwi 19:25