matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciagu
mocarz:
(n
2
−16)(2−n)
=
5n
3
+2n
2
−1
21 sty 14:08
ula:
wymnóż wyciągnij przed nawias n
3
,
2
16
32
−1−
+
−
n
n
2
n
3
lim
n→∞
=
2
1
5+
−
n
n
3
ułamki dążą do 0 zostaje więc
−1
=
5
21 sty 14:25