Odległość cięciwy od środka okręgu
SEKS INSTRUKTOR : Oblicz odległość cięciwy o długości p od środka okręgu, wiedząc, że cięciwa oparta jest na łuku
długości b.
Jak się za to zabrać?
2 kwi 15:57
Mila:
Rysunek.
2 kwi 16:12
Powracający:
2 kwi 16:14
SEKS INSTRUKTOR : Rysunek zrobiłem, jednak nie wiem jak z niego skorzystać. Jak z tym łukiem?
2 kwi 16:32
g:
α to kąt między x a r.
b = r*2α cosα=x/r r
2=x
2+(p/2)
2
| | b | | x | |
cos |
| = |
| |
| | 2√x2+(p/2)2 | | √x2+(p/2)2 | |
Wyszło uwikłane równanie. Nie wiem czy da się analitycznie rozwikłać.
2 kwi 17:45
Mila:
Skąd masz to zadanie?
Twoja twórczość, czy oryginalna treść?
2 kwi 18:43
SEKS INSTRUKTOR : Nie jest to oryginalna treść. Miałem zadanie z danymi liczbowymi, ale nie przepisywałem ich.
2 kwi 19:42
Mila:
To zupełnie zmienia stopień trudności zadania.
Napisz oryginalną treść.
2 kwi 19:46
SEKS INSTRUKTOR : Oblicz odległość środka okręgu od cięciwy o dlugości 20, wiedząc że łuk na którym oparta jest
ta cięciwa ma długość 12π.
2 kwi 19:59
SEKS INSTRUKTOR : Ogolnie to zadanie jest samoklepem nauczyciela.
2 kwi 20:00