pole powierzchni graniastosłupa
magda: W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna jest dwa razy dłuższa od krawędzi
podstawy. Wyznacz pole powierzchni całkowitej tego graniastosłupa, jeśli krawędź podstawy ma
długość a
2 kwi 13:23
Jerzy:
I gdzie problem w tym banalnym zadaniu ?
2 kwi 13:25
Eta:
| | a | |
h=√(2a)2−( |
| )2=............. |
| | 2 | |
| | 1 | |
Pc=a2+4* |
| *a*h=.................... |
| | 2 | |
2 kwi 15:45
Jerzy:
@
Eta ... to graniastosłup
2 kwi 15:46
Eta:
Sorry
2 kwi 15:56
Eta:

P
c= 2a
2+4a*2a=..........
2 kwi 15:58