matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanie
Powracający:
Mam pytanie Dlaczego limn→
∞
n
√
10
n
= 10 ? wiem ze limn→
∞
n
√
n
=1 Jak to zrozumiec ?
2 kwi 12:11
Powracający:
2 kwi 12:22
Benny:
n
√
10
n
=10
n/n
=10
2 kwi 12:23
Powracający:
dziekuje
Benny
.
2 kwi 12:24