√2(a+b) | ||
wynosi | ||
2 |
c√2 | c√2 | |||
i mamy a* | +b* | = c*x /: c≠0 | ||
2 | 2 |
√2 | ||
(a+b)=x −−− teza | ||
2 |
√2 | ||
lub a+b=k to x= | *k | |
2 |
a | w | a | 2w+y | y | ||||||
= | i | = | =2+ | |||||||
9x | y | 16x | w | w |
w | ||
oznaczam | =t, t>0 | |
y |
9xt | 1 | |||
to: a=9xt , x>0 i | =2+ | /*16t | ||
16x | t |
32+40 | w | |||
t= | =4= | |||
18 | y |
w | |AP| | |||
to | = | =4 : 1 | ||
y | |MP| |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |