Pomocy sinusy
Majk:

Wiadomo, że c=3. sinγ=0,25 i a
2−b
2=4. Oblicz sin(α−β).
1 kwi 17:44
Jack: jaki problem ?
1 kwi 17:50
Majk: Nie mam pojęcia jak to ruszyć tak szczerze powiedziawszy.
Rozpisałem ten sinus jako sinαcosβ−cosαsinβ i nie wiem
1 kwi 17:52
Adamm: może podaj odpowiedź, będzie łatwiej
1 kwi 18:24
Majk: Proszę pomóżcie nie wiem
1 kwi 18:27
an: Z tw sinusów a=12sinα b=
następnie(a−b)(a+b)=4 podstawiasz p/w
ze wzorów na sumę i różnicę sinusów masz podwójny iloczyn kątów podwojonych
α+β= 180−γ sinusγ podany
1 kwi 18:55