1 | ||
u'=2x v'= | e−2x | |
2 |
1 | ||
Więc pierwszy wyraz końcowego wyniku to: | x2e−2x | |
2 |
1 | ||
a w rozwiązaniu jest − | x2e−2x | |
2 |
1 | 1 | 1 | ||||
No bo całka e−2x to − | e−2x więc − | daje | ||||
−2 | −2 | 2 |
1 | 1 | |||
Czyli − | nie daje + | ? | ||
−2 | 2 |
1 | ||
No bo rozumiem, że najpierw jest − później | − a jest ujemne (−2) | |
a |
1 | ||
ten − za | miał być odniesieniem, że a ujemne, nie jest to minus | |
a |
1 | 1 | |||
(− | e−2x)' = − | *e−2x*(−2) = e−2x | ||
2 | 2 |
f(x+Δx)g(x+Δx)−f(x)g(x) | ||
limΔx→0 | = | |
Δx |
f(x+Δx)g(x+Δx)−f(x)g(x+Δx)+f(x)g(x+Δx)−f(x)g(x) | ||
limΔx→0 | = | |
Δx |
(f(x+Δx)−f(x))g(x+Δx)+f(x)(g(x+Δx)−g(x)) | ||
limΔx→0 | ||
Δx |
(f(x+Δx)−f(x))g(x+Δx) | f(x)(g(x+Δx)−g(x)) | |||
limΔx→0 | +limΔx→0 | = | ||
Δx | Δx |
f(x+Δx)−f(x) | ||
limΔx→0 | limΔx→0g(x+Δx)+ | |
Δx |
f(x)(g(x+Δx)−g(x)) | ||
limΔx→0f(x)limΔx→0 | ||
Δx |
f(x+Δx)−f(x) | g(x+Δx)−g(x) | |||
limΔx→0 | limΔx→0g(x+Δx)+limΔx→0f(x)limΔx→0 | |||
Δx | Δx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |