Granice jednostronne
sdg: Skąd się to wzięło :
x−>2−
2− (znaczy granica lewostronna)
1 kwi 14:57
powrócony z otchłani:
2− 2− = 0+ czyli liczba nieskonczenie bliska 0 ale dodatnia
1 kwi 15:05
sdg: Nadal nie rozumiem skąd w mianowniku wzięło się 2
1 kwi 15:44
sdg: Gdy mam takie przykłady to co mam wstawiać za x ?
1 kwi 15:45
geo ana: Podkładasz 2 pod x i masz:
√2+2−√2−2=√4−√0=2−0=2
1 kwi 15:47
sdg: Ahaa , dziękuję

myślałam, że trzeba brać jakąś inną liczbę (odpowiednio mniejszą lub
większą) w wypadku granic jednostronnych
1 kwi 15:59
geo ana:
1 kwi 16:02