Logarytmy
Pati18773: Oblicz log3 4√27−log3(log3 3√3√3). Przygotuj cyfra jedności i dwie pierwsze
cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego w wyniku.
1 kwi 12:27
Pati18773: Zakoduj cyfrę jedności i dwie pierwsze cyfry po przecinku rozwinięcia dziesiętnego otrzymanego
wyniku. *
1 kwi 12:27
Jerzy:
| | 3 | | 1 | |
= |
| log33 − |
| log33 = .... ? |
| | 4 | | 9 | |
1 kwi 12:31
Pati18773: A jednak się udało więc po sprawie xd
1 kwi 12:31
Pati18773: Polubiłam się w logarytmach ... zrobiłam tak że wyliczylam ten drugi
1 kwi 12:32
Pati18773: Pogubiłam *
1 kwi 12:32
Jerzy:
Poczekaj .... ja też zapomniałem o drugim logarytmie
| | 3 | |
= |
| log33 − log3(1/9) = ...? |
| | 4 | |
1 kwi 12:34