Wartość funkcji
hejka: Proszę o obliczenia!
pierwsze równanie dla x∊(−5,−1>
drugie dla x∊ (−1, +
∞)
Wartość funkcji ..... dla argumentu −1 wynosi:
A. 1 B. 7 C. −3 D. −1
proszę o dokładne obliczenia, kompletnie tego nie rozumiem
1 kwi 09:39
mamuś_moja_bo_mnie_bierze:):
D O B R E
1 kwi 09:45
5-latek: To jest tzw funkcja sklejana
jej przeppis jest taki
dla x∊(−∞,−1> wzor jej jest taki f(x)= −3x+4
dla x∊(−1,∞) wzor jet jej taki f(x)= 2x−1
Masz policzyc wartosc tej funkcji dla argumentu x=−1
Do ktorego przedzialu nalezy x=−1 ?
Jkai jest wtedy wzor tej funkcji ?
Podstaw za x=−1 i policz
1 kwi 09:45