matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
I jeszcze jedno
zofia1995:
Jedna przyprostokątna trójkąta prostokątnegi=o jest 3 razy dłuższa od drugiej. Oblicz sinus większego kąta
31 mar 18:02
Jack:
3x
3
sin α =
=
x
√
10
√
10
31 mar 18:05
Eta:
3
√
10
sinα=.......=
10
31 mar 18:32