proszę o pomoc !
zofia1995: Narysuj wykres funkcji f(x) = −2(x−3)2−1 . Podaj zbiór wartości monotoniczności funkcji oraz
równanie osi symetrii wykresu funkcji
31 mar 17:59
Jack: Przeciez to fubkcja kwadratowa. W czym problem?
To jest postac kanoniczna wiec znasz wierzcholek.
31 mar 18:07
Eta:
ZW=(−
∞,−1>
równanie osi symetrii :
x= 3
31 mar 18:37
Jerzy:
A co ze "zbiorem wartości monotoniczności" ?
31 mar 18:40
Eta:
31 mar 18:49
Jerzy:
"czytanie ze zrozumieniem"
31 mar 18:50
Michał:
"masło−maślane"
31 mar 18:51
Eta:
Dokładnie tak
31 mar 18:52