czy dobrze mi wyszlo? ??
słutanka hurrem : Liczba pierwiastek 4 stopnia (−4)
−2 * 8
4/3 będzie 8 tak mi wyszlo

31 mar 10:08
Jerzy:
No to źle Ci wyszło.
31 mar 10:13
słutanka hurrem : Pomylka 4
31 mar 10:14
słutanka hurrem : Minus 4 do potęgi minus dwa to jest 1/16
31 mar 10:14
Jerzy:
| | | |
= ( |
| )1/4 = ... i licz teraz |
| | 3 | |
31 mar 10:24
słutanka hurrem : 1/16 wiem skąd ale 8
4 
? Jak jest 8
4/3
31 mar 10:25
Jerzy:
| | 84 | |
Dla mnie taki zapis oznacza: |
| , a nie: 84/3 |
| | 3 | |
31 mar 10:30
słutanka hurrem : Aa sory źle zapisane
31 mar 10:30
Jerzy:
W taki razie wynik = 1
31 mar 10:32
słutanka hurrem : Tylko nie ma takiej odpowiedzi jest tylko 8 −8 −2 4
31 mar 10:33
słutanka hurrem : Pierwiastek 4 stopnia z (−4) −2 * 8 4/3
31 mar 10:34
Jerzy:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= ( |
| *84/3)1/4 = ( |
| *24)1/4 = |
| *2 = 1 |
| | 16 | | 16 | | 2 | |
31 mar 10:36
słutanka hurrem : Nie ma takiej odpowiedzi
31 mar 10:37
Jerzy:
Czy to jest: 4√(−4)−2 * 84/3 ?
31 mar 10:39
słutanka hurrem : Tak
31 mar 10:40
słutanka hurrem : Musi być 8 nie ma innej opcji
31 mar 10:40
31 mar 10:42
słutanka hurrem : Ufff to dobrze dzięki jerzy za pomoc 😊☺😆
31 mar 10:44