matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
daria1996:
6
2x+4
=2
x+8
•3
3x
czy kros pomoze?
30 mar 21:55
===:
3
2x+4
*2
2x+4
=2
2x+8
*3
3x
3
2x+4
2
2x+8
=
3
3x
2
2x+4
3
4−x
=2
4
81
=16 itd
3
x
30 mar 22:04
Jolanta:
6
2x
*6
4
=2
x
*2
8
*27
x
36
x
*6
4
=2
x
(2
2
)
4
*27
x
18
x
4
4
=
27
x
6
4
2
2
(
)
x
=(
)
4
3
3
x=4
30 mar 22:06