matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kula zadanie
Kasia:
Witam, mam do obliczenia takie zadanko: Kula ma objętość
256
3
pi. Oblicz Pp
30 mar 21:33
5-latek:
4
256
πR
3
=
π
3
3
Oblicz R P
p
= 4πR
2
30 mar 21:36
5-latek:
R
3
=64 ⇒R=
3
√
64
=4
30 mar 22:19