Liczby zespolone, zaznacz na płaszczyznie zespolonej
kubaso96: Zaznacz na płaszczyźnie zespolonej zbiór liczb spełniających warunek:
i ( z + z̅) − (z−z̅) +7i=0
moje obliczenia:
i(x+iy +x−iy)−(x+iy−x+iy)+7i=0
i(2x)−(2iy)+7i=0
2ix−2iy+7i=0
2x−2y+7=0
I dalej nie wiem jak
30 mar 21:25
30 mar 21:49
Jack: trudno narysowac prosta?
30 mar 21:50
kubaso96: o dziekuje

haha
zrobiłem 15 innych zadań i zawsze były 2 układy rownan wiec tutaj już mi mozg nie dzialal,
dzięki
30 mar 21:51
kubaso96: mogłbym jeszcze poprosić o pomoc w tym przykładzie? z góry dziekuje
treść zadania ta sama co u góry
mam ze szkoły program który generuje losowe liczby dla studentow w zadaniach i u mnie wlasnie
wyszlo dwa razy liczba 4...
moje obliczenia:
|z−4| = |z−4|
|x+iy−4| =|x+iy−4|
(x−4)
2+y
2 = (x−4)
2 +y
2
i tu się wszystko skraca i zostaje 0=0
30 mar 21:58
Mila:
z≠4
30 mar 23:01
Jack:
| | x | | 100 | |
tak jak |
| = 1 i |
| = 1 |
| | x | | 100 | |
 | |
| = 1 |
 | |
wiec nie rozumiem polecenia.
Na pewno poprawnie przepisane?
30 mar 23:03
kubaso96: Tak, taki dostałem genialny generator liczb w tym zadaniu i mam z−4 dwa razy

w karcie odp profesor prosi o x, y, czyli x=0 y=0, si?
30 mar 23:12
kubaso96: a, b*
30 mar 23:12
Adamm: z−4≠0
30 mar 23:15
Adamm: nie widziałem, już Mila zapisała
wszystkie cała płaszczyzna bez z=4
30 mar 23:15